středa 19. října 2016

19. října - o křesťanské odvaze, Dalajlámovi a videomappingu

Dnes jsme doplnili modlitbu Creda o prosby a díky, moc děkuji těm, kteří to vzali vážně a zodpovědně a podělili se s Bohem i s námi o své skutečné starosti a radosti.

Oproti plánu jsem se rozhodl přinést i já do hodiny to, co mi právě leželo na srdci a tak jsme se pokusili dát společně dohromady co je to Tibet, kde leží, jaké tam mají náboženství a kdo nebo co je to Dalajláma.

Návrhy padaly různé: je to jméno, místo, putovní předmět...



Také jsme mluvili o tom, že být křesťanem neznamená jen "umět věrouku", ale i zajímat se o společenský, kulturní a politický život a být připraven udělat správnou věc, i když bude nevýhodná, nepopulární, nebo trošku nebezpečná.

Dohodli jsme se proto, že do příští hodiny si po bohoslužbě necháme malý prostor, ve kterém se budeme moci vzájemně informovat o různých zajímavostech a událostech, které během týdne zaznamenáme.

Na závěr jsme si krátce o jedné takové zajímavé události uplynulého týdne popovídali. V Praze totiž  o víkendu proběhl Signál festival a ukázalo se, že se ho účastnilo hned několik z nás a že je to pěkný doplněk k našemu výkladu o Laterně magie z loňské hodiny. Společně jsme se koukli na kousek záznamu  jednoho videomappingu z téhle akce, a objasnili si jeho základní princip.

Plánované malování autoportrétů jsme odložili na příště.

Hodina byla natolik povídací, že bylo třeba ji zakončit polštářovou bitvou. Klukům jsem musel slíbit, že co nejrychleji zařadím do programu nějakou akčnější, sportovní aktivitu :-)

Marvin

Žádné komentáře:

Okomentovat